Miksi uusi lastensaairala?

Miksi uusi Lastensairaala?

Ne pienet lapset perheineen, jotka joutuvat eri sairauksien vuoksi asioimaan nykyisessä Lastenlinnassa ansaitsevat kyllä uuden rakennuksen nykyaikaisine tiloineen, eli kysymys on erittäin ajankohtainen ja kansainvälisessä talouskriisissä painivalle Suomelle myös erittäin haastava.

Tällä hetkellä keskustellaan siis erikoissairaanhoitoon kuuluvasta Lastenlinnasta (käsittäen myös Lastenklinikan), joka on ikävä kyllä rakenteeltaan niin huonossa kunnossa, sekä teknisesti myös vanhentunut, että sen välttämättömään peruskorjaukseen menisi enemmän rahaa kuin uuden vastaavan rakentamiseen. Lisäksi jatkuvat korjaukset vaikeuttavat pienten potilaiden asianmukaista hoitoa.

Tässä siis syy lyhykäisyydessään siihen, miksi uuden Lastensairaalan rakentaminen on aivan välttämätöntä.

Uskon kaikkien toivovan Suomeen uutta Lastensairaalaa jo nyt niin arvokkaan, mutta ikävä kyllä vanhan Lastenlinnan ja Lastenklinikan korvaajaksi, jos vain poliittista tahtoa löytyy. Nyt tämä poliittinen oikea tahto näyttää vielä puuttuvan.

Arvo Ylppö teki niin suurta- ja uranuurtavaa työtä lasten terveyden eteen, ettei sen ”tuhoamiseen” ole yksinkertaisesti yhteiskunnalla varaa.

Terveydenhuollon ammattilaisilla, kansalaisilla ja eri järjestöillä on kyllä kovasti tahtoa viedä tätä asiaa eteenpäin, mutta se ei ikävä kyllä yksin riitä, vaan mukaan on saatava riittävä joukko poliittisia päättäjiä.

Uuden Lastensairaalan rakentaminen on välttämätön toimenpide, jotta yhteiskunnassa voidaan tulevaisuudessakin turvata laadukas erikoissairaanhoito niille pienille potilaille, sekä heidän vanhemmilleen, jotka ovat lastensa tukena monesti niin rankoissa hoidoissa.

Me kaikki olemme kyllä sen velkaa tuleville sukupolville, että kannamme yhteistä vastuuta hyvinvointiyhteiskunnan tärkeiden rakenteiden pystyssä pysymisestä, kuten uuden Lastensairaalan.

Posted in Miksi uusi Lastensairaala?